Treceți la conținutul principal

Tărâmul Dulciurilor

Într-o zi ca oricare alta, Bobby se întorcea obosit de la școală. Avusese o zi foarte încărcată. Când a intrat în curtea casei sale, l-a auzit pe câinele său lătrând foarte speriat și a mers să vadă ce-i cu el. Câinele său era de rasă Rottweiler și nu era tocmai în regulă să auzi un asemenea câine lătrând speriat.

  Ajuns lângă cușcă, Bobby a auzit o voce necunoscută care zicea: ,,Haide! Curaj! Intră!”. Mihai s-a speriat pentru moment, dar luându-și inima-n dinți, a intrat în îngusta cușcă. 

 Când a intrat acolo, nu i s-a părut nimic ciudat, dar după cincisprezece secunde, a leșinat. S-a trezit apoi nedumerit în ceea ce părea a fi un tărâm făcut doar din dulciuri. Pe cer nori de bezea se mișcau agale în adierea unui vânt din vată de zahăr. Pe jos erau cărări presărate cu caramele și turtă dulce.

  După ce s-a dezmeticit puțin, a început să se plimbe admirând magicul tărâm. S-a întâlnit la un moment dat cu câinele său, Max. 

  -Hei, Bobby! Bine ai venit în Tărâmul Dulciurilor. Aici vin eu când mi-e foame.

  Bobby nu a schițat niciun gest, nu putea înțelegea cum animalul său poate vorbi. Și-a continuat plimbarea alături de Max și au ajuns lângă un falnic castel.

  -Iată, Bobby! Acesta este palatul meu. Da, eu sunt regele tărâmului.

  -Incredibil! zice Bobby.

  Erau un castel imens construit din ciocolată. Avea o sută de turnuri crenelate din ciocolată albă, presărată cu glazură de kiwi. Pe fiecare turn se afla o fereastră mare, prin care puteai zări tot tărâmul, iar pe turnul principal se afla un o construcție imensă din turtă dulce, ce semăna ca o pălărie a falnicului castel. Poarta castelului era imensă, în formă de stea de mare. În jurul castelului era un mare râu de ciocolată caldă, asemeni unui cazan cu smoală, care ardea pe oricine încerca să pătrundă în castel fără permisiune. În depărtarea castelului se putea observa un ocean din lapte, asemeni unui munte acoperit de zăpadă.

  Max l-a poftit înăuntru pe Bobby, unde a zărit o mare piață. În mijlocul ei era o fântână din ciocolată, iar în dreapta ei un mare copac făcut din jeleuri. Pe margini erau niște căsuțe mici, în care niște ursuleți din jeleu vindeau diferite bomboane. Deodată, dintr-un turn înalt, cât vrejul de fasole al lui Jack, coboară o femeie. Era singura ființă umană din întregul tărâm. Aceasta avea ochii albaștri scânteind, chip mic și  fraged, păr negru ca cărbunele, iar veșmintele sale erau placate cu bezele albe, ca niște rubine. Pe cap purta o coroană din oțel, la fel ca cea a regelui Carol.

  -Bun venit! Mă numesc Iris și sunt regina acestui ținut. Vrei să vii aici să viețuiești alături de mine și Max?

 -Da! Vreau! Vreau! zice Bobby cu entuziasm.

 Degeaba. După ultimele sale cuvinte, tărâmul de poveste începe să se piardă în ochii lui Bobby. O aude doar pe mama sa: 

  -Bobby! Ce tot faci acolo? Vino mai repede în casă!

  Bobby nu mai înțelegea nimic. A realizat până la urmă că nu fusese în niciun tărâm magic, ci că dăduse cu capul de cușca câinelui și rămăsese inconștient.




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Portretul Ecaterinei Manu

    Ecaterina Manu este înfățișată printr-un portret expresiv de către pictorul Constantin Lecca. Tabloul prezintă o frumoasă fată cu o privire pătrunzătoare. Ochii săi rotunzi și verzi ca frunza unui brad par atât de melancolici și blânzi, încât privirea ei seamănă cu cea a bunicii într-o seară liniștită de vară. Nasul său mic și buzele sale roz și subțiri ca niște petale de trandafir oferă fetei un chip superb, potrivindu-se de minune cu splendida culoare a ochilor. Coafura și părul său castaniu denotă seriozitatea. Fermecătorul trandafir roz prins în părul fetei este un detaliu foarte frumos, este acel strop de culoare care se combină perfect cu părul și coafura. Fata are o postură caldă, cu mâinile împreunate la nivelul bustului.   Ecaterina Manu poartă o rochie albă ca zapadă de o splendoare nemaiîntâlnită, iar deasupra, tânăra s-a acoperit cu un șal, asortat cu culoarea castanie a părului. Bijuteriile sale denotă bogăția și extravaganța fetei. Cerceii săi de argint, lanțul de au

Trenul

  Era o dimineață friguroasă de martie. Mă trezisem mai devreme decât de obicei și aveam de gând să plec la bunici cu trenul. Nu îi mai văzusem de ceva vreme și era șansa perfectă. Plecarea era la ora șapte și jumătate, deci aveam suficient timp să mă pregătesc. Am aruncat câteva haine într-un rucsac, mi-am luat haina și am plecat spre gară.   Am cumpărat biletul și m-am îmbarcat. Urma să călătorim două ore neîncetat, dar din fericire am stat lângă o doamnă, cu care am discutat întregul drum. Aceasta era o femeie foarte bogată, însă bună la suflet și sociabilă. Cred că era de  vârstă cu bunica mea și avea o figură caldă, ochii verzi ca smaraldul, părul nins, prins în coc și buze palid colorate. La gât avea un lănțișor cu nestemate strălucitoare, iar la mână o brățară aurie. Era îmbrăcată cu o rochie verde. Mi-a povestit că pleacă în vacanță, săturându-se de stresul de la oraș. Când trenul a ajuns în satul bunicilor, mi-am luat ghiozdanul, am salutat politicos pe doamna și am coborât. E

,,O călătorie spre centrul Pământului", de Jules Verne. Recenzie

    Nu știi ce să mai citești? Sunt aici să te ajut. Azi îți voi prezenta una dintre cărțile mele preferate, și anume ,,O călătorie spre centrul Pământului", scrisă de Jules Verne. Cine este Jules Verne? Este un scriitor francez, născut în 1828. Pe lângă cartea pe care urmează să v-o prezint, Jules Verne a mai scris cărți precum ,, Cinci săptămâni în balon" sau ,, Doi ani de vacanță", două cărți pline de aventură. De fapt, majoritatea cărților scrise de Jules Verne sunt bazate pe aventură și neprevăzut.     ,,Să scrii un roman SF in 1864 si să rămâi actual și 150 de ani mai târziu sunt probe ale literaturității unui text", spune Lucian Pricop. De asemenea, Jules Verne este un autor foarte apreciat nu doar în rândul tinerilor, ci și în rândul adulților. Cărțile francezului sunt recomandate copiilor încă de la vârsta de 10-11 ani.    Revenind la cartea noastră. Aceasta a fost publicată pentru prima dată în anul 1864, la editura Hetzel, ilustratorul ei fiind Edouard Ri